5 TIPS FÖR FLER FÖLJARE PÅ INSTAGRAM

Skärmavbild 2015-12-11 kl. 17.23.29

 

Som ni vet älskar jag Instagram, det är något av det bästa jag vet. Jag har inte supermånga följare, runt 4000 just nu, men det är ändå en bra början! Finns ju folk som har tvåhundrahundra tusen liksom… Här tänkte jag i alla fall dela med mig av mina bästa tips för att så småning om nå dit.!

1. Lägg upp bilder med bra kvalitet. Duh uppenbarligen! Så kanske ni tänker nu, men det är faktiskt viktigare än man tror. Bilder med bättre kvalitet har mycket större chans att få likes! För vem vill se en halvsuddig bild av din takeaway thaimat? (Vilket är exakt vad jag har framför mig just nu för övrigt hehe..) Men, save that for Snapchat.

2. Machta ditt feed! Det här är också viktigt, för ditt feed är det första som syns för en person som går in på din profil. Det ska se enhetligt ut! Jag brukar satsa på att ladda upp ljusa bilder med klara färger, just för att jag tycker det ger en fin helhet. Vill du däremot ladda upp mörka bilder med dova färger, go for it! Men again, tänk på helhetsintrycket.

3. Var aktiv! Hur hade du annars tänkt att nya eventuella följare skulle hitta dig? Så, strö likes omkring dig! Kommentera mera! Följ som en galning! Ett tips för detta är att gå in på ”upptäck” och leta upp konton som liknar ditt. De har med största sannolikhet intresse för vad du lägger upp. Har du tur följer personen dig tillbaka. BAM och så har du en ny följare! Bara 199 999 to go.

4. Sammarbeta! Kontakta företag eller andra instagrammare och fråga om ni ska sammarbeta. Det kan vara att ni gör en shoutout for varandra, får produkter i utbyte mot en instagram-bild mm. Så tveka inte, släng iväg ett meddelande och fråga!

5. Appar! Sist men inte minst finns det appar man kan använda för att öka sitt följarantal. Detta är ingenting jag rekommenderar jättestarkt, eftersom man ofta måste följa massa andra användare för att det ska funka. Och vips så följer du tusen pers du inte vet vilka det är och ditt feed svämmar över med ointressanta bilder. MEN, det funkar som sagt om du endast är intresserad av att höja ditt följarantal.

 

Lycka till! Skriv gärna er instagram i kommentarerna så kollar jag mer än gärna in er 🙂 Kram, hörs senare vänner.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *