KNEP FÖR ATT ÖVERLEVA VINTERN

Visst är det lite deppigt just nu i slutet av januari? Staden är full av snöslask, kroppen har akut brist på D-vitamin och vår icke-solbrända hud göms under lager på lager av tjocka kläder. Frukta ej! Jag har tipsen som kommer hjälpa dig att överleva åtminstone fram till april.

Införskaffa en burk med D-vitamin kosttilskott! Finns på apoteket, Ica eller lite var som helst. Detta har i alla fall jag upplevt har hjälpt mot ångesten som lätt kan smyga sig på under vinterhalvåret. Solens strålar tittar om man har tur fram någon gång i veckan, men det kommer man ju inte långt på. Jag hör ofta att man behöver minst ca. 15 minuters exponering för solljus om dagen för att må bra. Ni hör ju själva att under vinterhalvåret i Sverige är det ju bara att glömma. D-vitamin i tablettform eller ökad konsumtion genom kosten kan alltså hjälpa till en hel del!

Gå promenader eller börja gymma! Att träna och röra på sig frigör endorfiner, det är ju allmänt känt. Det gör i och för sig att mysa till det lite extra med sin partner också… MEN har man då ingen partner (som jag) kan ett gymkort vara på sin plats haha!

Unna dig! Köp nya underkläder eller en påse godis. Något litet kan pigga upp tillvaron avsevärt!

_MG_7708

Ljusslingor. Jag säger det en gång till. Ljusslingor. När det är mörkt utomhus kan det åtminstone vara ljust inomhus, you know what I’m saying?

Sist men inte minst: Ta hand om dig! Ett torrare och kallare klimat leder även till torr och öm hud. Se till att smörja in dig överallt där du behöver innan du går och lägger dig, innan du går ut och helst också innan du vaknar på morgonen. När det kommer till smink så gäller det att vara modig att testa på nya saker, det finns otroligt många snygga färger att använda sig utav såhär på vintern. Att experimentera och hitta nya stilar kan även boosta på självförtroendet, vilket också är otroligt viktigt för välmåendet! Dessutom så kan lite färg, typ ett vågat läppstift, lysa upp tillvaron lite extra.

_MG_7615

1 reaktion på “KNEP FÖR ATT ÖVERLEVA VINTERN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *