LOVISAS SELFIE-SKOLA

Hur tar man den perfekta selfien? Går det? Just HOW?? Detta har jag frågat mig själv många gånger. Mina många år i branschen har lärt mig ett och annat, tips som jag nu tänkte dela med mig av till er.

1. Piffa till dig! Till att börja med måste du rycka upp dig så att du ser aningen representabel ut. Släng på dig något snyggt, sminka dig lite och peppa dig själv. Själv kommer jag sällan ens såhär långt. Hur jobbigt är det inte att sminka sig en vanlig vardag liksom?? Det kan vara en av förklaringarna till varför det sällan dyker upp några selfies här på bloggen eller på min instagram hehe…

2. Bestäm dig för en pose. Duckface? Ett leende? Resting bitch face? Lip-bite? Det finns många att välja på. När du har bestämt dig, se till att göra den bra. Nedan ger jag exempel på ett duckface när det gått liiite överstyr samt en bild på ett fullt acceptabelt duckface. Det finns ju vissa som tycker att duckface borde utrotas, men hallå, det är en klassiker.

img_9496

img_9497Ni ser skillnaden va? Bra. Less is alltid more när det gäller sånt här.

3. Välj vinkel. Ja, den här är också viktig. Mitt förslag är att du tar selfien aningen ovanifrån. En fördel är om bilder inte innehåller dubbelhakor och näsborrar. Nedan visar jag vad jag menar.

img_9498-2

img_9499Aningen trevligare på sista bilden va?

4. HITTA BRA LJUS! Här är nyckeln till en bra selfie. Det spelar ingen roll hur många halvtimmar du lagt på contouring om du inte har bra ljus. För att slippa springa runt i lägenheten och leta ska jag nu ge er ett tips. Senaste knepet inom bloggvärlden är nämligen att använda sig av ett fönster och en gardin. Enfärgad bakgrund, bra ljus, allt fokus på ditt vackra ansikte. Perfekt!

5. Ta selfies så det ryker!

img_9500

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *