GUIDEN TILL HUR DU FIXAR SOMMARJOBBET!

2015-08-25-1701_55dc8366ddf2b34ccc640ee4

Har du börjat söka sommarjobb än? Inte? I så fall är det hög tid att göra det nu! Vissa arbetsgivare  börjar till och med rekrytera inför sommaren redan i februari. Å andra sidan hade det väl varit skönt att spendera alla sommarens dagar som på bilden ovan..? Fast tänk om sommarjobbet faktiskt kunde vara roligt samtidigt som du tjänar pengar? Nedan följer mina tips för att haffa det bästa sommarjobbet före alla andra.

– Bestäm vart du skulle vilja jobba. Börja med att bestämma dig för vilket jobb du vill ha och börja utifrån det. Restaurangjobb är generellt enklast att få, så vill du jobba som servitris: grattis! Vill du inte det får du anstränga dig lite hårdare, men det kan vara värt det. Kolla även in arbetsförmedlingen ifall just det ställe du vill jobba på söker personal!

– Kontakta arbetsplatsen. När du har bestämt dig vad du skulle vilja jobba med är det dags att ta kontakt med arbetsgivaren. Det bästa är ringa/gå dit och presentera dig. Fråga om de söker personal samt presentera dig lite kort. SEN kan du lämna ditt CV eller skicka ett mail. Får arbetsgivaren endast ett mail från dig är det risk att du bara blir en i högen och att de aldrig hör av sig.

– Tjata! Har du inte fått något svar och det börjar närma sig mitten av april bör du höra av dig igen och fråga hur det går med rekryteringsprocessen. Men med tjata menar jag givetvis inte att du ideligen ska ringa och vara allmänt jobbig haha. Det uppskattas inte! Men påminn om att du finns genom att slå en signal eller släng iväg ett kort mail.

– Var dig själv! Detta är viktigt. Var trevlig, avslappnad, tillmötesgående och visa vilken förträfflig person just du är hahah! Ska du jobba inom service vill arbetsgivaren se att du är glad och tillmötesgående samt kan hantera sociala situationer.

– Var inte kräsen!  Tyvärr är det just i servicebranschen som de flesta tar sitt första steg in i arbetslivet. Det gäller att vara realistisk när du söker sommarjobb, men samtidigt våga tänka utanför ramarna. Ju mer erfarenhet du skaffar dig desto bättre jobb kan du få i framtiden. Kontakter is the key till det mesta!

Hoppas detta är tips som ni kan ha användning av! Själv har jag sökt ett antal jobb inför i sommar. Planerar att åka hem till Båstad och jobba där samtidigt som jag får spendera sommaren med min familj. Vet dock inte exakt vad det blir än, men har gjort mitt bästa för att hitta ett så roligt och givande jobb som möjligt. Gissar att det blir inom service då Båstad är sommarstaden numero uno och kryllar av turister haha! Får se vart jag hamnar helt enkelt! Spännande.

Rösta på mig i Finest Awards HÄR 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *