ATT INTE BEHÖVA TRÄNA ÄR PROVOCERANDE – ”FOLK HATADE MIG FÖR ATT JAG VAR SMAL” 

”Vi har alla den kompisen som kan äta som en häst utan att gå upp i vikt”. Yep folks, that’s me! Whether you like it or not haha… Att ha denna egenskap är någonting jag har förstått är väldigt provocerande. Att jag under min uppväxt aldrig har behövt träna för att vara smal har stuckit i mångas ögon, varpå jag har fått ta mycket skit. ”Kolla på den vandrande pinnen”, ”Jääävlar vad smal, äter du ens??” eller ”Käka en hamburgare va” är bara några av de kommentarer jag fick under högstadie och gymnasietiden. Och för att inte tala om alla blickar jag fick fulla med förakt. Hat. Vad hade jag gjort?? Jag förstod inte. Allt detta för att min ämnesomsättning inte riktigt hängde med när jag växte på längden. I skolan trodde de till och med att jag hade en ätstörning, varpå jag skickades till skolsyster och fick frågor som: ”Vad har du för relation till mat?”

Detta gjorde mig självklart väldigt ledsen då. Nu känner jag mest fuck it, det är såhär jag ser ut. Och till alla er som hatade på mig och gav mig kommentarer i korridoren; hoppas ni mådde bättre av det. I sure didn’t! Jag vet dock att det är svårare att bli av med övervikt än att gå upp några kilo. Jag vet att det är mer accepterat av samhället att vara smal än stor idag. MEN det ger inte automatiskt rätten att klanka ner på någon som är smal. Tänk om jag verkligen hade haft en ätstörning? Vill inte tänka på hur jag hade reagerat på alla kommentarer jag fick om min kropp då… Att vara smal ger inte andra automatiskt rätten till att kommentera din kropp! Önskar jag hade insett detta tidigare och haft modet att ryta ifrån…

Träning och sport har aldrig varit något jag varit särskilt intresserad av, så det är nog ren tur att jag fick de gener jag fick haha… Typ en gång i halvåret får jag för mig att jag ska börja träna och få muskler, för att sedan ge upp efter någon månad. Oh well! Turligen nog är jag inte pinnsmal längre, och det är jag glad för! Liiite booty finns det allt 😉 Tänker dock inte börja squata som en galning nu bara för att det råkar vara inne med stora rumpor. Bara för att det är inne att vara kurvig tänker jag inte äta onyttigt för att gå upp i vikt. Nej, take my skinny ass or leave it! Det här är jag. Och du är du. Och vet du? Du är fin som du är. Tänk en gång extra innan ni kommenterar någon annans vikt vetja, för det påverkar mer än du tror. Obviouly! Annars skulle jag inte sitta här och skriva om detta idag.

Vet ni vad jag ska göra senare idag? Jag ska faktiskt gå ut på en powerwalk/springtur med Vickan! Hahah dubbelmoral at it’s finest 😉 Lika mycket dubbelmoral som att jag står och posar med en shaker när jag inte ens äger något proteinpulver hihi…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *