HÄR ÄR VARFÖR DU BLIR BEROENDE AV LÄPPBALSAM – OCH HUR DU BLIR AV MED BEROENDET

eos

 

Känner du paniken växa när du inte kan hitta ditt läppbalsam? Måste du alltid ha ett på nattduksbordet och minst två i väskan? Då är du troligtvis beroende. Det är faktiskt vanligare än man tror! Var och varannan svensk är beroende av läppbalsam idag, inklusive jag själv. Det kanske ni redan har kunnat lista ut baserat på min imponerande samling med EOS heheh… Du blir beroende då vissa läppbalsam faktiskt innehåller ämnen som kommer att torka ut dina läppar, allt för att du ska känna dig tvungen att konsumera mer av produkten. Och du är FAST! Sneaky va? Lipsyl är till exempel ett av dessa märken.

Ämnena i innehållsförteckningen som du således ska undvika är: Paraffin/petrolatum, alkohol (som faktiskt är beroendeframkallande) och andra mineraloljor. Dessa ämnen förhindrar läpparnas egna förmåga att skapa fukt och torkar ut dem så att du bara behöver mer och mer läppbalsam. Leta istället efter produkter som innehåller naturliga oljor såsom kokosolja, jojobaolja eller mandelolja. Är du deep down i ditt läppbalsam-beroende och vill avvänja dig kan till och med vanlig olivolja fungera som substitut!

Jag är nog lite för beroende för mitt eget bästa, och det har hänt att jag till exempel tackat nej till att följa med på någon aktivitet någon kväll endast för att jag glömt mitt älskade läppbalsam hemma. Utan mitt läppbalsam känner jag mig naken, rädd, exposed! Huu. Eller ännu värre, att glömma ta med sitt läppbalsam till jobbet!! Jag ska jobba ikväll, så jag har safeat ordentligt och har med mig ett EOS, ett Baby Lips och ett läppglans hehe. Måste läsa på lite nu vilket märke som är bäst innehållsförtecknings-mässigt så jag inte förvärrar mitt beroende ännu mer. Har hört gott om Burt’s Bees och HURRAW till exempel! Har ni några tips? Är ni beroende av läppbalsam?? 

Via DENNA LÄNK hittar ni massor med bra läppbalsam att välja och vraka mellan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *