”HUR DU FÅR EN BÄTTRE BLOGG”-INLÄGG ÄR BARA ETT SÄTT ATT LOCKA LÄSARE!!!

img_1050

HAHA alltså, ungefär som på bilden ovan ser jag ut varje gång jag ser någon som lägger upp ett inlägg med titlar som ”så får du fler läsare på bloggen” eller ”såhär får du en bättre blogg”. För alltså hallå. Fram tills för en tid sedan läste jag alltid de inläggen med stora förhoppningar om att hitta knepet som skulle driva tusentals läsare till min blogg! Hittade jag hemligheten? Nej. Klickar du på en länk som utlovar ”HEMLIGHETEN TILL ATT FÅ EN STÖRRE BLOGG” kan jag nästan garantera att det är klickbate. Alla vill ju bli toppbloggerskor nuförtiden, alla vill kunna leva på att ta fina bilder och bli sponsrade av massa företag. Eller kanske inte alla men väldigt många i alla fall. Fatta då vad många läsare som kommer dras till din blogg om du postar ett inlägg som utlovar hemligheten till en större blogg, även fast du kanske bara hade typ 3 läsare från början…

Enligt mig ger dessa inlägg endast ”tips” som borde vara självklara om man bloggar haha. Här klickar man på inlägget och förväntar sig underverk, och så står det typ…. ”Ha fina bilder på din blogg.” Man ba NO SHIT??? Okej världen! Att ha fina bilder på sin blogg är alltså nyckeln till att bli toppbloggare!!!! Alla som har fina bilder på sin blogg kan lika gärna säga upp sig från jobbet nu för DAMN you’re gona make that money! Eh… Funkar inte riktigt så va? Hahahah jag är inte bitter, märker ni det? 😉 Bara för att du faktiskt har en bra och läsvärd blogg betyder inte att folk kommet att hitta den om du inte get the word out there, och det tar tid. För mig är detta mäkta frustrerande då mitt tålamod är något bristfälligt hehe… Men jag ger inte upp!

Andra tips brukar vara ”skriv bra inlägg” eller ”kommentera andras bloggar” osv. Självklart är alla dessa ”tips” viktiga komponenter till hur du får en bättre, mer läsvärd och mer välbesökt blogg, men det är inte heller riktigt hela bilden. Den riktiga hemligheten är som sagt tid. Det tar tiiiiiiiiid att bygga upp en stor blogg och ett varumärke. Du kan inte börja blogga och sedan förvänta dig en plats på topplistorna två veckor senare. Du måste vara ihärdig, uppdatera ofta, lägga ner tid på dina inlägg, länka dem på Facebook osv. Jag har till exempel typ 28 facebookgrupper jag länkar mina inlägg i så fort jag skrivit något nytt. Och DET tar tid haha! Du kan ha en kasst blogg men lägger du ändå bara ner tid så ska du se att du i slutändan har en hel hög med läsare. Eller JAG VET! Eftersom att alla vill veta hemligheten till att få en stor blogg måste ju det smartaste du kan göra vara att skriva ett inlägg om hur man får det, right? 😉

Sen ska du ju ha lite tur också såklart, gärna bli länkad lite varstans osv. Suck… Just nu ligger jag på typ plats 53 på finests topplista. Kanske inte kan tyckas vara sådär jättebra, men med tanke på att det finns över 13000 bloggar på finest känns det ändå rätt okej just nu. Det är i alla fall en början! Jag får fortsätta kämpa helt enkelt. Är din dröm också att en vacker dag ha en stor blogg och kunna tjäna pengar på den, ge inte upp! För som sagt, det tar tid, energi och pengar… Men det kommer att löna sig i längden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *