3 KNEP SOM GÖR MATLAGNING ROLIGARE

collagemat

Hej på er! Såhär såg det ut tidigare i eftermiddags när jag bestämde mig för att laga middag. Denna terminen har jag verkligen bestämt mig för att försöka laga mat själv så mycket som möjligt, även fast jag inte tycker att det är det roligaste som finns. Äta bör man, annars dör man! Men hur ska man göra då för att få det att kännas lite roligare? För kom igen, att laga värsta middagen till endast sig själv är faktiskt inte så kul. Nedan har jag listat 3 saker som i alla fall får mig att bli mer motiverad till att laga mat!

– Tänk igenom och planera redan på förmiddagen vad du vill äta till middag. Då hinner du inte bli panikhungrig och istället vräka i dig chips till middag. No good! Laga mat och vänta på att ugnen ska bli varm när magen vrålar av hunger är ju sådär… Genom att istället bestämma i förväg vad du ska laga har du också någonting att se fram emot samt att du kan börja laga maten innan hungern slår till.

– Lägg upp maten fint på tallriken! Det blir faktiskt mycket roligare att äta då, tro det eller ej. Sedan kan du ju dessutom ta bilder till snapchat och skryta om vilket wifey material du är 😉 Eller varför inte skicka en bild till mamma för att plocka vuxenpoäng och imponera lite?

– Sist men inte minst: köp ett basutbud med matvaror som du alltid har hemma. Gapar skåpen tomma är det sannerligen svårt att hitta inspiration till matlagning. Jag brukar göra så att jag köper hem grönsaker, kolhydrater (typ potatis, pasta, ris..) samt protein bestående av fisk och kött. Har du redan grejer hemma är det bara att freestyle away i köket!

Hoppas ni gillade tipsen! Detta är i alla fall vad jag kommer att försöka förhålla mig till i höst. Matlagning är inte världens roligaste grej, men det är betydligt nyttigare (och billigare) än att äta chips och bullar till middag (som jag gjorde liite för ofta förra terminen hehe…) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *