”BLOGGARE ÄR ETT LALLARYRKE”

Detta påstående läste jag på appen Jodel av alla ställen hahah… Posten löd någonting i stil med: ”När bloggare klagar på att de aldrig är lediga. Största lallaryrket av alla! Tror du klarar av din inbokade lunch med din tjejkompis samt att fota vad du har på dig…” Kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv när jag läste detta haha! Jag håller med om att man ofta läser på diverse bloggar att ”det är jobbigt att blogga för man kan aldrig riktigt ta ledigt” ungefär. Och det stämmer ju på sätt och vis! Visst kan detta låta provocerande för en stackars student som har två tentor och extrajobb att klara av, det förstår jag. Vad många dock inte förstår är att många bloggare också har någonting annat som de gör vid sidan av bloggen (som mig till exempel).

De enda personerna som har bloggen som ett riktigt ”jobb” är ju de som faktiskt har lyckats på riktigt haha… Inte som mig som bara låtsats alltså 😉 Då kan jag säga att är det mer än att klara av en inbokad lunch och fota vad man har på sig. Varje inlägg måste tänkas igenom noga och förberedas samt att kontakten med kunder (annonsörer) måste hållas igång och skötas på ett proffsigt sätt. Gör man detta själv och inte har någon som hjälper en är det absolut likvärdigt mycket arbete som ett heltidsjobb! Och det här med att man ”aldrig kan ta ledigt” beror ju på att jobbet är någonting som finns där hela tiden. Oavsett om du tar en drink med dina vänner eller är på ett event kommer det alltid kännas som att du måste dokumentera allt du gör för att sedan eventuellt kunna skriva och blogga om det. Förstår ni? 

Kände att jag var tvungen att försvara mina bloggkollegor litegrann haha… Bloggen är ju långt ifrån mitt jobb, även fasat jag faktiskt tjänar en liten slant tro det eller ej. Att hålla igång en blogg är svårare än man kan tro, speciellt om man som mig har både studier och jobb vid sidan av. Men jag ger inte upp för det! En dag kanske jag kan titulera mig själv som bloggare/lallare på heltid hahah…

 collagegetbiiigggcollagegetbigggIf you think big, you get big 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *