”DET GÅR INTE ATT TVINGA NÅGON TILL ATT INTE BÄRA PÄLS”

Hej hörrni! Har suttit och funderat på en grej nu denna afton, nämligen pälsindustrin. Den är ingenting som jag stöttar personligen, och jag har faktiskt sålt alla mina plagg med pälsdetaljer. Det är mitt val då jag inte riktigt känner mig bekväm med att bära någon stackars kanin som en accessoar. DOCK tycker jag inte att andra människor har rätten att uttala sig hur som helst om andra som bär päls! Kom att tänka på detta när jag i ett uttråkat ögonblick kollade på Aftonbladet TVs ”Kungligt” haha… Där tog de upp att djurrättsorganisationen PETA hade riktat stark kritik mot prinsessan Marie i Danmark för att hon burit en pälskappa. Begrepp som ”mycket upprörande” och ”omodernt och tanklöst” florerade i inslaget.

Ja, det kanske stämmer. Men har någon annan verkligen rätten att bli ”mycket upprörd” över någon annans klädsel och rikta sådan stark kritik bara för att det är en offentlig person det gäller? Samma sak som att hälla rödfärg över någon med pälsjacka på stan. Inte ok! Vill någon bära päls så kommer jag inte att lägga mig i. Samma sak som att det inte går att tvinga någon till att bli vegetarian till exempel! Jag väljer att visa missnöje över pälsindustrin genom att helt enkelt inte köpa plagg gjorda av päls. Finns faktiskt förvånansvärt många snygga jackor och kappor i fuskpäls! Bara kolla in de nedan som exempel.

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR

Hur snygga liksom? Hur som helst, tänkte bara titta in här och dela med mig om vad som händer i mitt huvud just nu haha… Nu ska jag fortsätta denna afton med att gräva ner mig i lite plugg!

Kramiz

 Inlägget innehåller adlinks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *