JAG SKÄMS ÖVER MIN BLOGG…

Detta är förmodligen det mest ärliga inlägg jag kommer att skriva eller har skrivit här på bloggen. Say what? Jag förstår att ni trogna läsare kanske undrar varför jag inte har prioriterat bloggen den senaste tiden, eller? Oavsett om ni undrar eller inte så tänkte jag berätta hur det ligger till. Sanningen är att jag skäms litegrann. Känns hemskt att säga då bloggen verkligen har varit någonting som jag brinner för och tycker är roligt. Men varför skäms jag då?

Sanningen är att jag är rädd för vad folk ska tycka… Jag är rädd för att nya människor jag möter ska tycka att jag är ytlig, dum, materiell och otrevlig för att jag driver en blogg. Jag är rädd för att folk ska tro att jag ”tror jag är något”. Jag är rädd för att potentiella framtida pojkvänner inte ska vara intresserade för att de inte vill vara tillsammans med en tjej som bloggar. Jag är ängslig för att mina framtida chefer och kollegor inte ska ta mig på allvar… Och så vidare!

För att driva läsare till en blogg krävs dessutom att man skriver om intressanta och uppseendeväckande saker. Ingen vill liksom läsa att jag åt tonfisk till middag igår och sedan somnade till en film liksom. Det är ointressant! För att hålla kvar läsare måste jag således hitta på intressanta saker att skriva om, överdriva och ibland till och med förvränga sanningen. Det är sorgligt men sant! Att skriva inlägg tar dessutom tid och kraft, vilket jag inte alltid har till övers. Men varför fortsätter jag då?

Ibland undrar jag också det. Men sedan tänker jag såhär: Hade det inte varit för bloggen hade jag inte varit i närheten av att få ta del av alla roliga upplevelser jag har i bagaget. Att få träffa nya människor, få jobberbjudanden och framförallt att få utlopp för min kreativitet i text och bild. Ibland känns det dock som att jag klär ut mig när jag exempelvis ska fota outfits eller gå på något event, att jag tar på mig kläder som jag förväntas ha på mig som bloggare. Det är lite spännande. Varför gör jag det..?

Samtidigt… Varför ska jag bry mig om vad andra tycker? Det är frågan. Jag har alltid varit bekräftelsesökande och bloggen är väl ett sätt att få den bekräftelsen antar jag. Jag har således två val; att sluta blogga eller att sluta skämmas.

Vad tror ni jag kommer göra? 😉

dramaaaaa

6 reaktioner på “JAG SKÄMS ÖVER MIN BLOGG…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *