HUR MAN HAR RÅD ATT ÄTA UTE OFTARE

mat1 mat2Ovan ser ni mig otroligt nöjd över min fikastund! Notera antydan till dubbelhakan hehe.. Mm bullar 🙂

Hola! Jag och pappa pratade om detta här om dagen. Det är sannerligen dyrare att bo inne i stan än på landet då det betydligt oftare blir spontana restaurangbesök och även en och annan fika. På gott och ont kan tyckas! Hur mycket pengar som helst kan gå åt till mat ute utan att man ens märker det. Men hur gör man då för att ha råd att äta ute hela tiden? Som bloggare är detta extra viktigt då vi måste ha fina bilder på mat och fina miljöer att fylla bloggen med 😉

Tips ett: Satsa på brunch och fika hellre än en 3-rätters! En middag går lätt loss på en femhundring. Hu! Att istället äta en brunch på något fancy ställe känns då i så fall betydligt mer värt. Också mer instagramvänligt! Senast jag åt brunch åt jag fattiga riddare på Grand Hotel och betalade endast 129 kr. Tihi. 

Tips två: Fika på något finare ställe istället för espresso house eller liknande! Espresso house i all ära men hallå. Det är dyrt som attan om man jämför! Satsa istället på en riktig gofika på något lite roligare och mysigare ställe. Kostar säkert ungefär lika mycket ändå. Tips på bra ställen här i Stockholm är Gretas, Wienercafeet eller Sturekatten! Här snackar vi valuta för pengarna.

Tips tre: Mitt tredje och sista tips är det tråkigaste. För att ha råd med restaurangbesök måste du tyvärr spara in på något annat. Mitt tips är att göra matlådor så det stänker om det! Min favorit just nu är korvstroganoff. Så nu vet ni det! När jag inte lägger upp bild på sushi, bullar eller inspo-brunchar är det det jag äter 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *