VARFÖR SNUSAR SVENSKAR?

Hörrni, jag kom att tänka på en sak. Svenskar måste vara några av de få grupper av människor i världen som snusar. Varför?? Vad är grejen ens. Kom att tänka på detta nyss, och finner det mycket intressant. Vem kom ens på att stoppa någonting under läppen? Minns när jag var liten och bad att få lukta på pappas snus så fort han tog fram dosan. På något konstigt sätt luktar det ju ändå gott? Ute på landet på Bjärehalvön där jag delvis växte upp vad snusdosan också en given accessoar för de coola grabbzen. Började göra lite research kring detta och kom fram till följande: Snus är kommer ursprungligen från tuggtobaken som var populär förr i tiden. De enda ställen i världen där snus förekommer är i Norden, Ryssland samt till viss del i USA i takt med den växande fascinationen.
Utomlands är som sagt fascinationen stor över detta fenomen. Helt förståeligt! För det är ju ganska märkligt. När jag pluggade i Jönköping tillsammans med massa Amerikaner skulle det köpas snus hejvilt, och när jag hade en vän på besök från Schweiz köptes snus att ta med hem och visa för föräldrarna. Det är ju en lite ovanlig grej minst sagt, men även ett ”skonsammare” alternativ till rökning. Många som vill sluta röka använder snus som substitut, och det är väl inte helt fel tänkt. Dock skadas ju då läppen istället för lungorna… Men äsch, petitesser.
Jag har faktiskt provat att snusa själv en enda gång. Överskattad upplevelse måste jag säga. Resulterade endast i en märklig smak i munnen och ett fruktansvärt foto som tyvärr finns förevigat haha! Men det finns ju folk som uppskattar det, och nya sorter kommer hela tiden som ni kan se HÄR. Det finns ju till och med ”tjejsnus” nu för tiden! Jag skulle absolut rekommendera det till någon som försöker trappa ner på rökningen. Både röker och snusar man tycker jag dock att det möjligtvis gått lite överstyr.. Oh well, var och en gör som den vill! Vad tycker ni om snus? 
collagehumle3
Ungefär såhär coola kan jag tänka mig att de som snusar känner sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *