FIRA 4TH OF JULY SOM SVENSK?

Första gången det var fint väder på hela veckan igår! Klart jag passade på att ta lite bilder 😉

Hej på er!! Igår var det inte bara fint väder för första gången på länge, utan också 4th of July! Då amerikanerna firar sin nationaldag helt enkelt. Det kanske inte är jättekonstigt att jag uppmärksammar detta som ändå bott i USA en tid, men det som jag tyckte var konstigt var att jag kom på mig själv med att inte alls ens ha reflekterat över Sveriges nationaldag? Lade inte ens upp en Instagrambild för att uppmärksamma sjätte juni. Skandal! Varför är det så? Jag som Svensk borde väl hellre uppmärksamma Sveriges nationaldag med en Instagram-bild än 4th of July?

Tror det har att göra med att det har fått en viss stämpel att uttrycka sig nationalistiskt i Sverige. Därför gör jag inte gärna det i alla fall. Jag älskar Sverige, men jag känner inte behovet att berätta det för alla på mina sociala medier med risk att det misstolkas. I USA är det ju snarare fult att inte vara patriot. Dock är ju det politiska klimatet där inte heller så värst stabilt just nu.. Oh well! Varför tror ni att många svenskar även väljer att fira/uppmärksamma 4th of July?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *