ON THE ROAD AGAIN

Jaha, då var springbreak slut. Vi överlevde både eventuella skräckfilms scenarion så som Jason i Friday 13th, alligatorer, att bli ”pulled over” av polisen, samt motorvägskörning mitt i natten. Det där med polisen var en skräckinjagande upplevelse, men också lite roligt efteråt. Vi var ute och körde på kvällen och hade glömt att sätta på halvljusen, vilket herr poliskonstapel såklart ville se till att vi åtgärdade för både våran och andras säkerhets skull. Läskigt var det i alla fall när blåljusen började blinka bakom oss och vi undrade vad i hela världen vi hade gjort för fel. Som tur var fick vi ingen böter och fick åka vidare. Apropå bilkörning så var bilresan ner till Florida och hem ingen lek. Alls. Körde ingenting på nervägen men provade ett par timmar på hemvägen. Var det läskigaste jag gjort ärligt talat, usch! Körde genom Atlanta vid klockan åtta-nio på kvällen. Folk kör ju som idioter! Får lätt lite panik när det är mycket bilar samtidigt som folk byter fil titt som tätt hit och dit. Satt och försökte intala mig själv att jag är en harmonisk människa samtidigt som jag satt och svettades floder från handflatorna. Ve och fasa. Sedan när vi hade ca. 3 timmar kvar till Chicago åkte avgasröret på en av bilarna i vårt sällskap av. Hur tappar man avgasröret?? Så vi var tvungna att stanna på en bensinmack och surra fast det igen med några stålgalgar. Jösses alltså. Vi överlevde hur som helst som synes och kom tillbaka till Chicago sisådär klockan 10 i morse efter att ha kört sedan 12-tiden igår. Gäsp. Även om jag stundtals var livrädd när jag sagt där i baksätet i Matthews bil kände jag mig faktiskt dock lugnare och lyckligare än vanligt. I alla fall nu i efterhand när vi kommit hem ordentligt. Tänk att jag har fått vara med om allt detta! Och än är det inte slut. Kommer tillbaka till Chicago med uppladdade batterier, solblekt hår, en snygg bränna och färgen på havet i Florida fortfarande speglandes i mina ögon. Poetiskt. Ser med nöje fram emot två månader till fyllda med plugg, fester, bagel-ätande i Ohlson och mycket kärlek. 
Hejdå palmerna och Florida!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *