BEKRÄFTELSEBEHOV

Jag har ett enormt bekräftelsebehov och har alltid haft, så länge jag kan minnas. Tog ett tag för mig att faktiskt erkänna det för mig själv då ämnet är lite tabulagt. Det känns som någonting man hade kunnat säga i en sån där cirkel ni vet ”hej jag heter Lovisa och jag lider av bekräftelsebehov”…. ”HEEJ LOVISA”. Ja, ni förstår. Har varit ett återkommande tema i mina relationer att jag hela tiden måste höra att det jag gör är bra eller att jag ser bra ut. Ni kan ju tänka er hur jobbigt det är att vara tillsammans med mig?? (Bättrat mig den senaste tiden faktiskt, dock kanske för att jag är singel och att tinder är väldigt tacksamt…) 


Eller för att ta instagram som exempel. Instagram är snabb och enkel bekräftelse. Lägg upp en fräsig bild och vips har du ett par hundra likes, om du är flitig och har lyckats skaffa dig ett gäng följare vill säga. Tror att alla har ett behov av bekräftelse innerst inne. Varför skulle annars sociala medier som instagram blivit så otroligt stort? Där kan du låtsas att ditt liv alltid är helt amazing och att du alltid lägger upp frukt prydligt på ett fat innan du äter den. (Själv har jag aldrig tålamod med det såvida inte syftet med att äta frukten från början är för att få posta det på diverse sociala medier.) Tar en av mina senaste instagram bilder nedan som exempel. Tror ni på allvar att jag hade orkat sockra kanten och lägga i ett myntablad om jag endast ärligt och hederligt bara hade varit sugen på lite flädersaft?? Nä. 

En annan sak jag hade problem med innan var när viktiga personer för mig inte svarade på sms. ”VARFÖR SVARAR HEN INTE? ÄR JAG INTE VIKTIG? VAD ÄR VIKTIGARE ÄN MIG?” På senare tid jag har dock märkt att jag är precis lika hemsk själv som läser ett sms eller öppnar en snapchat men glömmer att svara och sedan istället svarar två timmar senare. Inte för att personen jag hade en virtuell konversation med inte var viktig, utan för att jag just då höll på med något viktigare som att klippa tånaglarna till exepel. 

Det jag vill säga med det här inlägget är att vi med bekräftelsebehov borde slappna av lite. Det är bara DU som kan avgöra om du är bra eller inte. När du har insett det kan du känna dig bekväm med dig själv och ge blanka fan i om din crush inte gillar din bild på insta men gillat tre andra tjejers bilder på instagram idag för det har du på något sätt lyckats stalka fram……….. Eh?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *