10 ANLEDNINGAR TILL ATT DRICKA CITRONVATTEN


God morgon kära trogna bloggläsare! Hur mår ni? Jag är fortfarande lite irriterad över incidenten igår angående det slängda kvittot haha, men det går nog över. Något jag INTE slängde däremot som följde med i samma paket var tidningen ELLE som ni ser ovan. En liten tröst i alla fall, ska sitta och chilla med den idag tänkte jag. Men nu till det som detta inägg egentligen ska handla om! Har fått en liten vana att alltid börja dagen med ett glas ljummet citronvatten. Nedan förklarar jag hur du gör samt varför det är så bra!
 
Gör såhär: Squeeza ut juicen från en halv citron i ett stort glas. Koka sedan upp vatten i vattenkokaren och fyll upp halva glaset med det. Ta sedan kallt vatten från kranen och fyll ända upp till kanten. Voila! Ta alltså inte ljummet vatten direkt från kranen. Om du vill kan du garnera med ett par citronskivor som jag gjort ovan!
 
Varför är detta bra då? JO:
 
1. Det är gott! Ja, vad vore det för mening med att dricka det om det inte var gott? Det är dessutom ett både billigare och nyttigare alternativ till ett glas apelsinjuice varje morgon. 
 
2. Det är nyttigt! Som de flesta vet innehåller citron C-vitamin, vilket motverkar förkylning och andra inflammationer. Googlade lite och jag citerar: ”C-vitamin är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av god hälsa och återhämtning från stress och skador.”
 
3. Bättre andedräkt. Ja, det är faktiskt sant! Dock kan det vara läge att vänta en liten stund med att borsta tänderna efter du har druckit citronvatten, annars kan det isa lite i tänderna…
 
4. Sätter igång matsmältningen. Citronvatten ger magen en riktig kickstart på morgonen och hjälper den att komma igång. Kan vara bra om man till exempel vill gå ner i vikt eller bara är lite allmänt ”förstoppad” så att säga haha! Dessutom lindrar citron sötsug och förhindrar att man går och småäter hela dagen!
 
5. Man blir pigg. Ja, för mig är ju detta perfekt eftersom jag inte gillar kaffe. Alla kan behöva lite hjälp på traven för att bli pigg inför dagen! (Det rimmade upptäckte jag nu höhöhö..)
 
6. Balanserar pH-nivån. Citron hjälper till att neutralisera pH-värdet i din kropp vilket motverkar sjukdomar. Det finns till och med bevis på att det kan motverka cancer! Sedan är det ju den klassiska urinvägsinfektionen som gärna dyker upp någon gång ibland. Eftersom citron är surt hjälper det till att ”skölja ur” infektionen så att säga.
 
7. Förbättrar humöret. Ja, det finns faktiskt studier som säger att endast den friska doften av citron kan förbättra ditt humör!
 
8. Bra för huden. Citron hjälper faktiskt till att hålla din hud frisk inifrån genom att motverka t.ex rynkor och acne. 
 
9. Rensar kroppen på gifter. Citron hjälper till att driva ut toxiner, alltså gifter, ur kroppen. Som en detox skulle man kunna säga! Det är också väldigt vätskedrivande vilket främjar kroppen att göra sig av med allt den inte behöver.
 
10. Eeh jaa.. Jag vet att det står 10 anledningar i rubriken, men jag kommer faktiskt inte på fler. Testa själv i några dagar vetja och kom på den tionde anledningen!
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *