5 SAKER JAG LÄRT MIG OM STOCKHOLM

1. Man måste ha ett paraply! Alltså, på landet tar man ju alltid bilen när man ska någonstans. Man behöver alltså inget paraply för att hålla sig torr, utan det räcker med ett par rejäla gummistövlar så man inte blir lerig om fötterna. Här i Stockholm däremot är det omöjligt att inte behöva gå i alla fall en mindre sträcka till och från tunnelbanan osv. Det fick jag erfara under gårdagens utgång när det SPÖREGNADE. Var mer eller mindre dyngsur när jag kom hem. En av de första saker jag gjorde idag var således att köpta ett paraply!
 
2. En gayklubb är det ultimata stället att ragga på! Ja, för killar då. När tjejer går på gayklubb är det ju ingen som förväntar sig att någon kille ska ragga på dom, eller hur? Sjukt smart! (Trodde dom ja, jag genomskådade allihopa ganska snabbt…)
 
3. Ju mer söderut på tunnelbanan man kommer desto fler olika språk hör man. Detta fick jag erfara igår när min kompis hade glömt sitt leg hemma i sin lägenhet i Alby och vi åkte och hämtade det sådär klockan tio på kvällen haha!
 
4. Ju längre norrut du åker med tunnelbanan desto fler 14-åriga killar från Lidingö hittar du som skryter om att dom tjuvrökt. Detta får jag erfara typ varje dag när jag åker hem från vart jag än har varit någonstans. Detta är väldigt roligt att lyssna på med tanke på deras minst sagt väldigt distinkta dialekt… ”Amen du vet när syrran fyller 18 kan hon ju köpa ut till mig, så sjuuuukt najs asså fett chill.”
 
5. Alla Stockholmare vet exakt vilken gata som ligger vart i hela stan. ”Sandhamnsgatan? Jamen dääär är ju så fiiiiiiiiiiiint.” Mmmm ja precis där ja… 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *