WELCOME APP – INTEGRERA MED NYANLÄNDA FLYKTINGAR!

Skärmavbild 2016-05-24 kl. 13.10.45

Alltså hörrni, HUR bra är inte det här??? Jag är helt förundrad. En app för att integrera med och hjälpa nyanlända flyktingar? WAY TO GO SVERIGE!

Sitter just nu på Starbucks med min seminariegrupp och jobbar med ett skolarbete som handlar om just nyanlända flyktingar. Jag kom då över denna app som enligt mig är ett utmärkt sätt att kunna hjälpa till! Som ni vet genomgår hela Europa just nu en flyktingkris, och fler människor än någonsin kommer dagligen till Sverige. De flesta flyr från hemska saker så som krig, förföljelse och fara för sitt liv. Är det då inte våran skyldighet som medmänniskor att hjälpa till på något sätt?? Man kanske inte vill stå i ett soppkök eller på t-centralen och dela ut medicin, MEN då kan du fortfarande göra någonting annat!

Laddar du ner Welcome app kan du svara på frågor som flyktingar ställer, till exempel var närmaste mödravårdscentral finns eller vilken idrottsförening som välkomnar flyktingar. Det finns en automatisk översättningsfunktion som översätter från både arabiska och persiska till exempel. Du kan också välja att möta upp nyanlända för att visa dem stan, ta en fika eller spela ett parti schack. FÖRSTÅR NI hur bra detta är??? Blir så glad i själen av initiativ som detta. Självklart har jag laddat ner appen och försöker just nu förstå hur den fungerar haha.

Detta är inte ett sponsrat inlägg, utan detta är någonting jag skriver om för att det ligger nära mitt hjärta. Vi kan faktiskt göra skillnad utan att behöva engagera oss politiskt! Kommer ni att ladda ner appen? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *