ATT BIBEHÅLLA MOTIVATIONEN TILL PLUGGET

collageplugg

Hej på er! Ny vecka och måndag! För många innebär detta en ny vecka på jobbet, och för andra en ny vecka med plugg (som i mitt fall). Ska erkänna att det kändes lite tufft att masa mig iväg till skolan i morse… Tror säkert att många andra av er som pluggar kan relatera till detta! Vad passar på inte bättre en måndag som denna än lite motivations-tips? När allt känns tungt är detta i alla fall vad jag försöker komma ihåg att tänka på:

Strukturera. Allt känns faktiskt mycket lättare om du vet ungefär vad du behöver göra och när. Jag skjuter lätt upp att faktiskt ta reda på det, och blir således stressad till följd av detta. Vet du istället när du behöver börja med vad du än ska göra för att hinna med känns det istället lite lättare!

Vilka är dina mål? Genom att sätta upp mål får du en överblick över vad du vill åstadkomma. Det kan vara att få VG på nästa tenta, eller att helt enkelt bara klara av den. Att alltid blicka framåt och att ha ett syfte med allt du gör kan göra att det känns lite mer meningsfullt. Långsiktiga mål är bra, men kortsiktiga mål kan hjälpa dig att fortsätta blicka framåt som milstolpar på vägen mot exempelvis en examen.

Ta hand om dig själv! Var aktiv och ät bra mat. Att bara ligga i soffan och äta chips kommer inte bara att göra dig seg, utan också orkeslös och deppig. Talar nu utifrån egen erfarenhet haha… Genom att hitta på grejer utanför skolan och faktiskt anstränga dig och laga bra mat kommer du att orka mycket mer och känna dig gladare!

Ge inte upp. Har du bestämt dig är det bara att kötta! Skolan är inte alltid rolig, det vet vi alla. Att plugga vidare är inte för alla, och att få prestationsångest över sina resultat är ingenting ovanligt. Du behöver inte vara bäst och veta vad du vill, huvudsaken är att du vet att du vill vill något! I slutändan är det faktiskt inte dina resultat i skolan som spelar roll, utan vem du är. Det är viktigt att komma ihåg! Du klarar av allt du vill <3

1. / 2. / 3. / 4. / 5.  / 6.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *