SÅHÄR FIXAR DU DE BÄSTA EXTRAJOBBEN

Som så många andra som pluggar har även jag ett par extrajobb vid sidan av studierna. Jag gör det för att det är kul, för att få träffa nya människor och såklart för att tjäna lite extra para att sprätta (eller spara) i slutet av månaden. Men hur går man tillväga för att få ett bra extrajobb då? Det är faktiskt inte så svårt. Jag har jobbat sedan jag var 14 år gammal och aldrig saknat ett jobb om jag velat ha ett. Som mest hade jag faktiskt fyra extrajobb förra terminen! Nu behöver man inte vara lika hetsig som jag, men ett jobb att gå till någon gång ibland är inte fel. Läs mina bästa tips nedan!

1. Bestäm dig för vart du vill jobba. Där du börjar jobba kommer du förmodligen att skaffa dig massor med kontakter. Varför inte se till att de kontakterna även kommer att vara intressanta i framtiden när du är klar med din utbildning? Att jobbet är relevant för din utbildning är helt klart ett stort plus! Exempelvis kan du jobba extra som visningsvärd om du har som mål att bli mäklare, eller som assistent på en redaktion om du vill bli skribent.

2. Arbetsförmedlingen behöver inte vara det bästa alternativet! Maila de arbetsgivare du är intresserad av att jobba för direkt och fråga om de har några öppningar. Ofta lägger företag inte ens upp en annons på arbetsförmedlingen när det gäller exempelvis enklare eventjobb osv.

3. Dra dig inte för att lyfta telefonen. Mail i all ära, men ett telefonsamtal kan faktiskt vara avgörande i en rekryteringsprocess. Ett tips är till exempel att ringa först till den aktuella arbetsplatsen. Presentera dig och fråga vem du bör prata med för att söka jobb. Sedan kan du exempelvis säga ”ja men jättebra, då mailar jag över mitt personliga brev och CV i eftermiddag”. Då har du och din potentiella arbetsgivare redan inlett en relation innan du ens skickat ditt CV!

4. Ju mer erfarenhet du har desto mer kommer arbetsgivare att dra i dig! När du väl avverkat ett gäng anställningar kommer din arbetslivserfarenhet vara eftertraktad, och vips kan du få jobb nästan var du vill! När detta händer är det dock viktigt att ta hänsyn till nästa punkt.

5. Ta inte på dig mer än du klarar av! När du väl fått det jobb du vill ha är det viktigt att du känner efter hur mycket du vill jobba. Det är inte jättebra att hoppa över en föreläsning eller en träff med seminariegruppen till exempel. Är din arbetsgivare en bra arbetsgivare kommer denne att förstå din situation!

collagejobb

Hoppas ni gillade tipsen! Apropå jobb ska jag jobba på Junibacken ikväll haha. Ska bli kul, var ett par veckor sedan jag var där sist nu. Kommer ni ihåg att jag provjobbare på Operaterrassen förra veckan förresten? Tycker det gick bra, så ska nog jobba ett par pass där också framöver. Sedan så är jag ju visningsvärd ibland på söndagar också haha… Busy! Men jag tycker det är kul. Blir så himla rastlös så fort jag inte har någonting att göra! Hoppas att dessa tips hur som helst kan vägleda er litegrann i jakten på ett extrajobb som passar er.

KRAM

2 reaktioner på “SÅHÄR FIXAR DU DE BÄSTA EXTRAJOBBEN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *